Prieteni dragi,
Un coleg, francez, îmi spunea miercuri : ”habar n-aveți voi, românii, ce șansă istorică vi se oferă acum că puteți vota pentru modificarea în Constituție a noțiunii de ”soți”. Noi, francezii, în ciuda manifestațiilor de stradă de milioane și milioane, în ciuda unei mobilizări naționale (La Manif pour tous) n-am avut această posibilitate.
În codul Civil francez căsătoria era definită ca la voi, însă constituția noastră era ambiguă, așa, ca la voi. Ca urmare, politicienii au profitat de această ambiguitate pentru instituirea căsătoriei între persoane de același sex. Ne-au călcat politicienii noștri în picioare și au votat împotriva voinței noastre. Ba, mai mult, n-au vrut nici în ruptul capului să facem un Referendum pentru a ne exprima poziția de manieră democratică. Așa că au modificat ei legea peste noapte în Parlament și... gata, pentru că știau că dacă vom face referendum, pentru a defini cu precizie în Constituție noțiunea de căsătorie ca fiind cea între un bărbat și o femeie, vom câștiga. De asta Franța este - tu nu-ți dai seama, Nic -, încă fragmentată în identitatea ei profundă din 2013.
Votați câți mai mulți în România, așa cum au făcut recent croații și lituanienii, pentru ca să nu se întâmple ce se întâmplă cu fetițele mele la grădiniță acum : li se spune că orice fetiță poate fi, în realitate, un băiețel... numai că nu știe încă … sau că o prințesă se poate îndrăgosti de o prințesă...Vin acasă și-mi spun: „noi vrem să fim fetițe, nu băieței... nu-i așa, tati, că noi nu putem fi băieței?”.
Nu cred că trebuie adăgat mai mult. Dragi prieteni, Mergeți la vot și votați că noțiunea de ”soți” din Constituție trebuie înlocuită cu cea de „femeie și bărbat”. Făcând aceasta, instituția căsătoriei nu va mai fi recuperată în mod abuziv de nimeni. Ea va rămâne pentru generațiile următoare ceea ce a fost și este în esența ei. Altfel, noile tipuri de orientare legislativă pe care, personal, le-am cunoscut cu ocazia unor vizite la câteva universități nord-americane, vor fi aplicate și în spațiul românesc și vor obliga pe români la o manieră de gândire pe care nici măcar nu și-o imaginează la ora actuală. Fiți vigilenți și opriți tăvălugul corectitudinii politice. N-am făcut politică și nu voi face vreodată! Însă, în legătură cu această situație, căreia îi cunosc suficient de bine mecanismele și, mai ales, consecințele (date în epurarea universitarilor care-și exprimă deschis punctul de vedere în fața corectitudinii politice) vă mărturisesc, sincer, că mă sperie instalarea ei treptată. Doar protecția legislativă ne poate ajuta să nu lăsăm să se întindă această maladie socială mai mult decât trebuie. Însă, aici, fiecare cu conștiința lui.
Nu luați acest mesaj decât ca pe un semn de normalitate. Gânduri de bine tuturor!
Nicușor NACU
Lausanne
28.09.2018
Comentarii
Trimiteți un comentariu